Интериорни врати

5 Изненадващи неща, които можеш да научиш за интериорните врати Коментирай

Учудващо е колко факти за интериорните врати можем да научим, само ако се поинтересуваме и почетем или разгледаме някой сайт. Те са част от нашия дом и интериор, и всеки ден ги отваряме и затваряме, и виждаме как изглеждат, но само толкова – не им обръщаме внимание. Те не само, че могат да изглеждат добре, но си имат и свои специфики.

Например, интересно е, че имат общо с това какъв е видът на строителството, в което живеем. Изработена е специална каса, която облича металa в панелните жилища, поради което не е необходимо къртене и премахване на лятата метална каса. Това спестява допълнителни ремонтни дейности, прах и чистене след това. Видовете строителство имат общо и с отворите, които създават, които също са от значение при определяне на размера на вратата.

Друг интересен случай е как искаме да моделираме пространството и как да изглежда самата врата – можем ли да разчупим и разнообразим вида й?

Можем, например, да обърнем внимание на первазите – те придават завършен вид на самата врата. Това, което е възможно да променим с тях – ето няколко идеи:

– Можем да сложим первази само от едната страна на помещението;
– Можем да сложим первази и от двете страни, както си идват в комплект;
– Можем да не слагаме первази, а само каса и крило, например това е подходящо решение, ако имаме ламперия и первазите са направени от материалa на ламперията, като нейно продължение.
– Можем и да сложим само каса без крило с или без первази, по този начин създаваме пространство и не отделяме две помещения, а ги сливаме.
Също така первазите могат да бъдат прави или обли. Частта с первазите, като цяло е интересна заигравка, която не остава незабелязана.

Ако пък имаме повече пространство, идея е да си направим портална врата или такава на плъзгащ се механизъм, но и те, разбира се, имат своите специфики.

Нещо ново и любопитно са предлагащите се вече алуминиеви врати, които наподобяват интериорните врати на вид. Със сигурност домът Ви ще изглежда по-добре и стилно с тях.

Споделих само няколко неща, над които да се замислите и да добавите нещо от себе си, за да освежите и разчупите обстановката вкъщи спрямо вашия вкус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button