Какво трябва да знаем, когато решим да сменяме интериорните врати

Предстои ли Ви основен ремонт е нужно да се информирате, че вътрешните врати се слагат последно. Инсталирането на касите и первазите им се извършва, така че да стигат до пода, а крилата да са една идея повдигнати, за да се движат безпрепятствено. Необходимо е да се замислите за поставянето на врати, след като имате завършен под. Ако имате кривини на стените, те изискват ремонт, който също трябва да предвидите преди инсталацията.

Оказва се, че вътрешните врати, не се поставят само с цел създаване на красив дом и отделяне на стаите една от друга. Те са важен фактор, който има отношение към качествената изолация на звука и топлината. Фирмите, продаващи врати имат служители, които ще дойдат на място, за да установят точните размери на Вашите строителни отвори. Това е ключов момент, който не трябва да се подценява или претупва. От него зависи, дали ще постигнете идеален резултат след монтирането на вратите.

Следващият етап е да намерите точните врати за Вас. Разнообразието е богато и това улеснява процеса на синхронизация с дизайна. Цветовото съчетаване на вратите с цялостния дизайн на дома, често е най-ключов при избора. Добре е да знаете, че по-тъмните тонове оптически създават илюзията за намаляване на пространството и обратното – светлите създават простор. Много от домакините остават с грешното впечатление, че светлите врати, се почистват трудно, но това не е така. Към момента е много актуален и предпочитан цветът Перла. Той е в светлата гама и съчетава в себе си оттенъци на сиво, бежово и розово. Това го прави изключително адаптивен, към всеки дизайн, а в същото време красотата на самия цвят придава един ненатрапчив акцент към цялостната завършена визия.

Посоката на отваряне

Следващото важно нещо е да решите в каква посоката ще се отварят крилата на интериорните врати. Тук отдавна са спрели да важат всякакви правила. Важно е вратата да позволява максимално оползотворяване на площта. Често възниква проблем, касаещ стените и тяхното нараняване от вратите, но винаги можете да поставите на допирната точка стопер. Към днешна дата се предлага изключително голямо разнообразие от модели и цветове стопери.

Добре е да предвидите възможните влияния върху вратата. Дали ще е изложена на висока влажност или пък в дома си имате някой малък любопитко. За семействата с малки деца много удачен е вариантът да се спрете на олекотени безшумни врати. Това би осигурило спокоен сън на най-важният човек в дома. Друго предимство на Граде е покритието, което освен, че е устойчиво на влага е и лесно за почистване има и още едно незаменимо качество. Покритието на този тип врати е цялостно, без видимо прекъсване и защитава вратата от невнимателните детски ръчички.

Ако имате някакви съмнения в избора си, бъдете спокойни, защото винаги може да поискате съвет и насока от консултантите в шоурума. Те с радост ще Ви насочат и информират кой е варианта съвместим с дизайна в дома Ви.

Преди да продължите напред Ви предлагаме да прочетете и предишния ни блог пост: Интериорни врати с отлично качество и дизайн на добри цени.

Call Now Button