Избор на интериорни врати за дома

Избор на интериорните врати за дома Коментирай

Интериорните врати трябва да бъдат внимателно подбрани, те трябва да отговарят на интериора в дома ни, цветът трябва да е подходящ и да придава пространство и светлина на жилището. Вратите, които ще изберем трябва да бъдат безшумни, без тракане и тропане при отваряне и затваряне, също така те трябва да са модерни и за напред във времето и затова е най-добре да се спрем на класически модели, които ще бъдат актуални и за в бъдеще.

По-съвременният и така наречен модерен стил врати са с леко заоблени форми, дребни фигурки – цветя, линии, квадрати, слънца, огледала и др. Има и по-нестандартни врати, това може да са интериорни врати изработени от стъкло, врати за гардеробни, за бани, за по-малки отвори или по-нестандартни. Това са врати, които се изработват на базата на преплъзване, с механизми за плъзгане на крилото. Самите крила могат да бъдат с различни по размер орнаменти, стъкла или щампи. Има възможност за по-големи отвори, да се направи и двукрила вратата за помещения като антрета, за отделяне на трапезарии и гостни и др. Монтира се, така че нареченият плъзгащ механизъм към стената да бъде здрав и стабилен, на който се закача самото крило и така то само и единствено го държи, а от долната част от към пода има малък плъзгач, който води крилото. Крилото се подготвя със специални дръжки и лайсни, които го обличат от двете страни за по-завършен вид.

Богато разнообразие на цветове в бяла гама, светло и тъмно кафяво, сиво, с отенъци и преливания, както и в тъмната гама орех или венге. Толкова големият избор ще помогне за напасване с мебелите и да осъвремени и модернизира дома ни, а какво по-хубаво от това да се чувстваме уютно и да бъдем щастливи в него.

Изключително красиви модели има с малки стъкълца или по-големи вълнообразни форми, пропускащи леко дневната слънчева светлина в стаята.

Разнообразие и на дръжки – в прави цели или кръгли елементи по наш избор, ще допринесат за елегантността и удобството при отваряне. Всичко в нашия дом е важно – мебелите, стените и не на последно място вратите. Избирайте внимателно с настроение и лекота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button