Промоция до 15 Юли: -15% от целия монтаж!!! Цветни врати в нашия интериор | Врати Златев Заяви Безплатен Видео Оглед
210 Y 1

Цветни врати в нашия интериор Коментирай

Съвсем наскоро избора за врати трябваше да е строго съобразен с цвета на пода, тъй като настилката е била традиционно поставена с дървесна текстура (паркет или ламинат), тогава са били избирани с дървесни цветове или най-просто направо дървени.

В класическия интериор вратата е избирана спрямо корнизите – бяла или сметана с геометрични фигури. Съвременните модни тенденции в интериора предполагат съвсем различен подход към избора на интериорни врати: сега те са избрани по цвят на стените.

Избор на цветна интериорна врата

През последните години имаше преосмисляне на редица интериорни стилове. Например снежно бяло се превръща в по-тъмен скандинавски нюанс. Белите стени са заменени или със сложни пастелни нюанси(бледо розов цвят, сиво-синьо, тъмна мента) или двусмислени тъмни нюанси(цвят на бурното море, мокър асфалт, бутилка, бордо, тъмно индиго). Контрастът и акцентът се заместват с ефекта на омбре и градиента, т.е. те се изпълняват в различни тонове на един и същи цвят. Сега мазилката и декоративните елементи са боядисани в тона на стените. В този цвят се избират табуретки, цокли и дори врати. Ако не можете да намерите модел в магазина, който да съответства, тогава може да се боядиса в същата боя. В такъв случай е важно да се разбере дали съответната врата подлежи на боядисване.

apartment architecture ceiling contemporary 271649

Предимството на цветна врата

Тя не само ще превърне интериора ви в индивидуален и необичаен, но и ще помогне да „изгладите” границите на пространството оптически и да създадете илюзията за простор. Излишните, допълнителни детайли и цветови преходи намаляват усещането за простор. Вратата в цвета на основния интериор създава ефекта на изчистена и сливаща се стена. Този метод на „затворен куб”, когато всички детайли по стените се сливат с вътрешния фон, активно се използва в модерните арт деко, ретро и необарокови стилове.

Врати “невидимки”

Този тип са особено приложими в малки студия или домове с една спалня. “Тайната” врата добавя чувство за магичност като вход към Нарния. Често тази техника се среща в младежките апартаменти в стила на необарок или скандинавския стил.

Видове бои за врати

Цветните врати на снимката посочена по-горе са изработени не само в цвета на стената, но и продължават очертанията. Една от ярките, но противоречиви тенденции на минали години беше боядисването в пастелни цветове на долната част на стената и вратата, а горната част – в бяло. В Европа и Америка тази модна тенденция беше посрещната като екзотичност, но подобна идея за съвременния потребител напомня на класическата картина на едновремешните боядисани входове.

bedroom door entrance guest room 271639

Изборът на врати спрямо интериорния стил

  1. В стиловете кич и авангард не се вписват обикновени интериорни врати, избрани в цвят според интериорната палитрена гама. Вратата в такива апартаменти е подбрана с ярък контраст. Касата и первазите контрастират по цвят с вратата, а спрямо тях се избира и цвят на цокъла.
  2. В малките домове, за да се спести място, се избират плъзгащи интериорни врати, съобразени с цвета на корпусната мебел.
  3. Съвременният скандинавски стил – към белите му стени добавя ярки акценти със съчетание на цвета на мебелите и тона на интериорните врати.
  4. Задължителен атрибут на стила Бохо е цветна вътрешна врата в античен стил.

Не се страхувайте да експериментирате и да приложите вашите желания и представи в една уникална разчупена реалност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button