Стъпки при избор на интериорни врати

Важни стъпки при избора на цвят за интериорна врата Коментирай

От обзавеждането на всеки дом интериорните врати са от съществено значение. Те допринасят за уюта, красотата и изолацията на жилището Ви. Когато се избира врата първата и най-важна стъпка е подборът на пасващ цвят, който да се съчетава идеално с подовата настилка и обзавеждането, които сте избрали.

Трябва също така цветовете да бъдат близки, но в никакъв случай не е препоръчително да се сливат с останалата част от интериора. Когато обзавеждането в дома е в светли тонове е препоръчително да се изберат и врати с топъл цвят. Например ако стените са светло сини, в такъв случай добре биха паснали бели врати или цвят перла, който има предимството да отразява цвета, до който е поставена вратата и така цветът става още по-приятен.

Ако се спрете на по-тъмни нюанси също не е изключено да се поставят бели врати, в този случай ще има контраст, който не би бил възможен, ако бъдат монтирани врати в тъмната цветова гама. Това, което може да възникне като притеснение сред голям брой клиенти при избора на цветове като бял или венге в случая е, че ако се спрат на врата с цвят венге е възможно да се окаже, че жилището ще стане прекалено тъмно. В такъв случай се препоръчва да се избере врата с цвят венге и стъкло, което да пропуска нужната светлина, ако не става въпрос за врата, която ще бъде монтирана в спално помещение, разбира се.

Ако все пак за такова помещение изборът е врата със стъкло се препоръчва модел с матово такова, при което пропускливостта на светлината е по-малка и отвън се забелязва само силуета на човека, който се намира в помещението.

Когато стане въпрос за бяла врата притеснението, което се явява е дали няма да се замърсява и дали е възможно да се чисти? Е, отговорът е да, може да се чисти и с нужната поддръжка не би следвало да се захаби цветът. Много хора предпочитат да заложат на врати с не толкова контрастиращи цветове като бял или венге, а по-скоро се спират на цветове като: златен дъб, светъл дъб или орех. Те биха паснали идеално, когато мебелите в дома са със същия цвят, настилката може да бъде, както в по-светли, така и в по-тъмни нюанси. Не забравяйте, че когато трябва да се направи избор, винаги може да се допитате до лицата, които са запознати с детайлите около обзавеждането на дома и биха Ви насочили да направите най-добрия избор за Вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button