Промоция до 15 Юни: -15% от целия монтаж!!! Как да изберем качествена интериорна врата | Врати Златев Заяви Безплатен Видео Оглед
Интериорна врата в дома

Как да изберем качествена интериорна врата Коментирай

Правилният избор при покупка на интериорна врата е много важен въпрос. Тя е важна част от интериора на нашето жилище. За избора на врата значение има не само практичността и функционалността, но и уюта и естетиката, които тя придава на нашия дом. За да има естетичен вид вратата трябва да съответства на следните параметри:

1. Стил
2. Цвят
3. Размер
4. Материал

Независимо какъв е стилът, в който е обзаведен Вашият дом – модерен, традиционен, кънтри, класически или др. е необходимо да направите съчетанието от мебелите, декора и стигнете до вратите.
За избора на цвят на вратата можете да се съобразите с цветните тонове на стените, дограмата, первазите, мебелите и подовата настилка. Пазарът в момента разполага с богато разнообразие от светли и тъмни гами, които могат да Ви помогнат да се съчетаят с цветовете във Вашия дом. Като най-неутрален цвят е белият – него можете да го комбинирате със зелена детска, син хол или оранжева трапезария.

Размерът на вратата също е съществен фактор как ще изглежда стаята. Нужно е да се премерят височината, широчината и зидът – т.нар. светъл отвор. Ако не можете да се справите сами с вземането на размерите можете да се възползвате от услугите на размерчик. В болшинството от магазини вече предлагат такъв вид услуга. За избора на интериорна врата е от значение и материалът, от който е изработена. В магазините се предлагат врати изработени от различни материали – Пчелна Пита, ПДЧ, МДF, HDF, алуминиеви, стъклени, пожароустойчиви и др. Пчелната пита е стандартният пълнеж за интериорни врати.

С този пълнеж вратата е по-лека и издръжлива на влага. ПДЧ пълнежът представлява пресовани дървесни частици, които се отличават с по-висока плътност и топлоизолация. MDF се отличава с по–голяма здравина и плътност и гладка повърхност.

Покритието на крилото може да бъде PVC фолио, PP ламинат, боя или дървесни слоеве частици пропити с меламинови и синтетични смоли, които гарантират по-голяма водоустойчивост на вратата.
Когато избираме модел за врата можем да се спрем на няколко варианта – изчистен плътен, със стъкло или само с фрезовка. Това зависи в кое помещение смятаме да монтираме вратата.
Също така е важно да изберем посоката на отваряне – навън или навътре. Трябва да ни бъде удобно и да се избегне удар на някоя мебел или друга част от интериора в стаята.
Идеално подбраният стил, цвят, модел и размер на интериорната врата ни придава уникално настроение и комфорт. Тя отразява индивидуалността на нашия дом!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button