Интериорна врата - Качествена инвестиция

Интериорната врата – добър избор и качествена инвестиция Коментирай

Интериорната врата е важен елемент от дизайна на всяко жилище. За да се получи един по-завършен вид на обзавеждането е добре да има красиви и надеждни интериорни врати. Те са изработени от следните материали:

– Масивно дърво, MDF, PVC и ПДЧ

Избирайки от тези врати, е хубаво да бъдат съобразени първо с интериора на помещението и след това да се избере желаният цвят. В магазинната мрежа има голям избор на цветове и декорации. Всичко зависи от Вашите вкусови предпочитания и виждания.

Вратите от масив са характерни със своя естествен цвят и дизайн. Един от най-устойчивите и здрави масиви е дъбовият. Други естествени материали подходящи за врати са: бук, череша, орех, бор, лиственица. Те са много издържливи, стабилни и надеждни. Дизайнът им може да бъде с различна по форма и остъкления.

Вратите от MDF са подходящи за всички помещения дори и за баня. Те са влагоустойчиви и са по-устойчиви от ПДЧ, а също така имат и способността да задържат топлина.
ПДЧ е материал, който е с по-ниска цена и е по-малко – влагоустойчив и не понася фрезоване.

Според покритието им вратите могат да бъдат – ламинирани, боядисани, фурнировани, с фолио и др. Изборът Ви зависи от Вашия дизайн и вкус.
Интериорните врати могат да бъдат – фалцови и безфалцови. Първият вид са с по-добро уплътнение и са по-традиционни и са много по-добри за топло и шумоизолация. Те се произвеждат с определена посока на отваряне и няма възможност за избор.

Безфалцовите врати в последните 10 години стават все по-разпространени. Те са по–евтини от другите, заради това крилото не ляга плътно до касата, но има поставено гумено уплътнение. За техен плюс можем да изтъкнем факта, че в деня на монтажа може да се определи как да се отваря – навътре-навън, наляво-надясно.

Обковът на интериорната врата също е важен компонент. Дръжката на вратата е добре да съответства на стила на стаята, в която е монтирана. Има различни видове дръжки и с различни покрития. Най–удачният вариант е дръжките да бъдат от инокс, защото е много здрав.

Красивата врата успява да създаде по-уютна атмосфера във Вашия дом. Изборът й не е никак лесен, но той зависи изцяло от нашия вкус и предпочитания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button