Избор на интериорни врати

Често задавани въпроси при избора на интериорни врати Коментирай

Когато на човек му предстои да обзавежда ново жилище или пък е в процес на освежаване на старото си, което освежаване в повечето случаи се превръща в основен ремонт, при който се взима решение да се сменят и вратите, нали и без това ще се прави ремонт поне всичко да се смени. Важен въпрос, който трябва да се зададе е кой цвят врата да избера? Някои хора залагат на стандартните цветове като светъл дъб, златен дъб, орех. Ще ви запознаем с най-често задаваните въпроси, когато избирате нова интериорна врата.

Въпрос № 1: Врата с какъв пълнеж на крилото да избера?

Предлагат се врати, при които конструкцията на крилото се състои от HDF оребряване и иглолистна дървесина за подсилване. Масивни са, по-тежки от останалите и съответно с по-добра изолация. Друг вариант е „пчелната пита”, в този случай крилото е по-леко, което не създава опасност да увисне след време. Има и крила с пълнеж от перфорирано ПДЧ, също по-изолиращ вариант.

Въпрос № 2: Живея в панелно жилище нужно ли е да премахна лятата метална каса?

Отговорът на този въпрос е – не. Създадена е каса панел, която облича лятата метална каса, като в този случай отворът се стеснява с до 2,5–3 см.

Въпрос № 3: Кой цвят врата да избера?

Повечето хора държат всичко в дома им да бъде в тон, ако подът е светъл дъб, то и вратата обезателно трябва да бъде в същия цвят. Това е въпрос на вкус, но по-добрият вариант е да има контраст между пода и вратата и в такъв случай ви препоръчваме да изберете врата в по-тъмен цвят например Венге.

Въпрос № 4: Да има ли стъкло ?

Ако живеете в апартамент, то със сигурност в коридора няма откъде да влиза светлина и в този случай по-удачният вариант е вратата на кухнята и на хола да бъде със стъкло. Тези врати, които бъдат монтирани на спалните, детските, баните е препоръчително да са изчистени или фрезовани, но има и модели с малко стъкло или матово такова, които без проблем биха могли да станат врата на спалня или баня.

На пазара се предлагат все повече и повече модели врати, които ще се харесат на хора от всякакви възрасти и вкусове. Преди да направите стъпката към нова покупка на врата е добре да решите какво точно желаете да бъде обзавеждането на жилището ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button